Istoria robei de absolvire

  1. Roba de absolvire

Ce reprezinta roba de absolvire?

V-ati gandit vreodata care este semnificatia robei de absolvire si de unde porneste toata aceasta ceremonie de absolvire ? Daca ar fi sa urmarim putin istoria, am gasi multe informatii despre roba si ceremonia de absolvire.

Sa incepem cu epoca medievala pentru ca ea a inspirat foarte mult modelul robelor de absolvire. In acea perioada aceste costume ceremoniale se purtau doar de preotii catolici si de diversi membri ai anturajului bisericesc. Acestea sunt foarte asemanatoare cu ce se poarta azi de catre baietii si fetele care canta in altar in bisericile catolice si anglicane. De asemenea si esarfele de absolvire se pot regasi in istoria si traditia engleza pentru ca erau purtate de preoti. Aceste accesorii sunt foarte asemanatoare cu ce astazi se numeste roba de absolvire. Toate aceste lucruri sunt necesare pentru a evidentia nivelurile superioare de educatie la care luam parte. Aceasta este si cea mai raspandita roba de absolvire de care au facut uz toate universitatile din U.S.A , Australia si Europa. In Anglia elevii purtau tinuta academica care este foarte asemanatoare cu imbracamintea folosita de clerul bisericii, Biserica Angliei fiind o componenta extrem de influenta in educatia engleza. Dezvoltarea constanta a modei a refacut modelul robei de absolvire la ceea ce este acum.

GradFest isi propune ca aceste robe de absolvire sa fie introduse si la absolvirea cursurilor universitatilor din tara noastra.

Posted in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.